Χρήσιμες Πληροφορίες - Εμπόριο παλετών S.A Pallets

 
 
 
 

Ποια είδη παλετών υπάρχουν;

 
Οι παλέτες διακρίνονται σε πολλά διαφορετικά είδη, ανάλογα με τις διαστάσεις, το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες, το αν μπορούν να στοιβαχτούν επάνω τους και άλλες παλέτες κλπ.

Στις χώρες της Ευρώπης, το πιο διαδεδομένο με διαφορά είδος είναι η ευρωπαλέτα, με προδιαγραφές οι οποίες ορίζονται από το European Pallet Association (EPAL). Βάσει των συγκεκριμένων αυτών προδιαγραφών, η ευρωπαλέτα εμφανίζεται στην αγορά σε τυποποιημένες διαστάσεις, οι οποίες επιλέγονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του χρήστη. Οι τυποποιημένες διαστάσεις είναι σημαντικό να υπάρχουν, καθώς οι παλέτες χρησιμοποιούνται ευρέως για τη μεταφορά τροφίμων.

Πέρα από την ευρωπαλέτα, στη Βόρεια Αμερική χρησιμοποιούνται οι αμερικανικές παλέτες, το μέγεθος των οποίων εξαρτάται από το φορτίο που κουβαλούν, ενώ οι παλέτες Αυστραλίας έχουν τις κατάλληλες διαστάσεις ώστε να χωρούν στα τρένα της συγκεκριμένης χώρας.
 
 
Εμπόριο παλετών S.A Pallets
 
 

Πού χρησιμοποιούνται συνήθως οι παλέτες;

 
Οι παλέτες χρησιμοποιούνται ευρέως σε καταστήματα και εταιρίες που μεταφέρουν βαρύ εμπόρευμα. Ξύλινες ή πλαστικές, αξιοποιούνται συχνά για τη μεταφορά τροφίμων και έτσι τις βλέπουμε σε σούμπερ μάρκετ, σκευαστήρια κλπ.
 
 
 
 
 

Τι σημαίνουν τα αρχικά σήμανσης των παλετών;

 
Τις περισσότερες φορές, οι παλέτες διαθέτουν σημάνσεις που δεν γίνονται άμεσα κατανοητές από τους μη επαγγελματίες που τις χρησιμοποιούν. Ας δούμε αναλυτικά τη σημασία αυτών των σημάνσεων:

  • EUR/EPAL: Σημαίνει ότι η παλέτα έχει κατασκευαστεί με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα EPAL
  • IPPC: Σημαίνει ότι η παλέτα έχει κατασκευαστεί με βάση τα πρότυπα IPPC για τις διεθνείς μεταφορές
  • ΗΤ: Έχει υποστεί θερμική επεξεργασία
  • ΜΒ: Έχει υποστεί χημική επεξεργασία με μεθυλικό βρώμιο (methil bromide)
  • D/DE/DR/MAV/IE/NS....: Εθνικά σύμβολα που δηλώνουν τη χώρα προέλευσης ή το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας προέλευσης
  • DB: Παραπέμπουν στη λέξη Debarked και γνωστοποιούν ότι η παλέτα έχει αποφλοιωθεί εντελώς
  • Κωδ-Μ-Ετ: Εξαψήφιος κωδικός. Τα τρία πρώτα ψηφία είναι ο κωδικός του κατασκευαστή, το μεσαίο είναι ο μήνας κατασκευής και τα τελευταία δύο το έτος κατασκευής
  • Πρόκα στη σφραγίδα: Σημαίνει ότι η πλακέτα είναι επισκευασμένη
  • 7-8ψήφιος κωδικός που ξεκινάει από 49: Είναι μοναδικός κωδικός και δηλώνει την παρτίδα κατασκευής.
 
 
 

Μπορώ να τις αξιοποιήσω και στο σπίτι μου;

 
Φυσικά! Η industrial όψη των παλετών, τις καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικές ως έπιπλα για μοντέρνους και νεανικούς χώρους. Το τραπέζι του καθιστικού, το γραφείο εργασίας/μελέτης, το σαλόνι αλλά και μικρότερα έπιπλα του σπιτιού, βρίσκουν στις παλέτες μια πρακτική, οικονομική και πρωτότυπη διακοσμητική λύση!